Surf- og vandsport (3-9 jul 21) | CoolThy

Familiekursus i surf- og vandsport

 

Familiekursus i surf- og vandsport   3. juli - 9. juli, 2021

CoolThy udbyder i samarbejde med Annas Højskole familiehøjskole med surf- og vandsport. Dette er kurset for dig der ønsker at prøve kræfter med vandsportsaktiviteter i Cold Hawaii sammen med dine børn/teenagere i et hyggeligt højskolefællesskab med andre familier, omgivet af Thys imponerende natur i Cold Hawaii.

Vi skal gi´den gas indenfor surfing, SUP, sit-on top kajak eller kano og bodyboards. Udover vandsport byder ugen også på vandre- eller cykeltur i Nationalpark Thy, mulighed for østersafari og en bred pallette af aktiviteter på højskolen f.eks. morgenmotion, yoga, beachvolley, ultimate, hockey, improteater, rundbold, fodbold, massage, gamle lege, bålaften osv.

Kurset henvender sig til jer som ønsker en fælles oplevelse i familien samtidig med, at I møder nye mennesker og knytter nye venskaber. Kurset henvender sig både til begyndere og let øvede vandsportsudøvere.

Se eksempel på program

Priser

Børn 7-11 år: 3.850 kr.

Unge 12-17 år:  4.600 kr.

Voksne: 6.250 kr.

Praktisk info om kurset

Priser

Børn 7-11 år: 3.850 kr.

Unge 12-17 år:  4.600 kr.

Voksne: 6.250 kr.

Hvis man er en familie på 2 indkvarteres man i et værelse og deler wc/bad med et andet værelse. Hvis man er 3-5 fra samme familie, får man en to-værelses lejlighed med eget wc/bad.

Priserne er inklusiv alle måltider og programsatte aktiviteter. Det eneste man selv betaler, er aktiviteter på fridagen, hvis den afholdes udenfor højskolen.

 

Detaljer

Prisen inkluderer:

 • Kursusleder og undervisere
 • Alle måltider på højskolen– også frokosten på fridagen, hvis du holder den på højskolen
 • Alle programsatte aktiviteter
 • Lån af udstyr, herunder våddragter til programsatte aktiviteter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Sengelinned og håndklæde
 • Transport under opholdet (foregår i egne biler)

Mere om kurset

Vi ønsker at skabe et godt fællesskab med mulighed for gode snakke og hyggelige stunder og kurset henvender sig både til familier med én og to voksne samt jeres børn.

Til vandsportsaktiviteterne er I som udgangspunkt sammen som familie, men til aktiviteterne på højskolen er der mulighed for at dele op, således at man kan deltage i en aktivitet kun for voksne eller en fællesaktivitet for børn og voksne. Dermed får man både en masse oplevelser med sin familie, samtidig med at alle har mulighed for også at lave aktiviteter med jævnaldrende fra andre familier. Det understreges, at minimum én voksen i familien skal være sammen med egne børn under 14 år, mens vandsportsaktiviteterne foregår. Teenagere over 14 år kan deltage i en vandsportsaktivitet uden forældre.

Vi kræver ikke, at man har erfaring med vandsport fra tidligere for at deltage på kurset. Derimod er vores dygtige instruktører meget begyndervenlige ligesom området ved ved Cold Hawaii Syd danner gode, trygge rammer for begyndere og lidt erfarne vandsportsudøvere. Man skal dog kunne svømme minimum 50 meter for at deltage på kurset.

Sidst men ikke mindst afvikles kurset på højskolemanér. Dvs. at vi prioriterer fælleskab med morgensang, oplæg om området og selvfølgelig at I møder nogle ægte Thyboer undervejs! Som deltager bliver man endvidere bedt om – i let omfang - at indgå i praktiske gøremål i forbindelse med måltider. 

Hvis du har spøgsmål til aktiviteter, niveau, opdeling osv. så kontakt kursusleder Christina Nordentoft på 23444180.

Beliggenhed 

Højskolen ligger i Sydthy ca. 1,5 km fra Agger. Vi er omgivet af en 30.000 kvm stor naturgrund, og fra højskolen er der udsigt over Flade Sø og naturområdet omkring søen i forgrunden, mens det blå Vesterhav ses bag klitterne i horisonten. Vi har Nationalpark Thy som nærmeste nabo. Vesterhavet ligger ca. 40 minutters gang fra kursusstedet og der er ca. 30 minutter på gåben, hvis du ønsker et dyp i Limfjorden. Der er rig mulighed for aktiviteter på højskolens område, som rummer både beachvolley bane, fodboldbane og bålplads udendørs samt bordtennis, pool og en gymnastiksal indendørs.

 

Transport 

Som udgangspunkt skal man medbringe bil på dette kursus, da det giver den største fleksibilitet ift. Transport til/fra aktiviteterne. Er du interesseret i at deltage i kurset, men ikke har mulighed for at mebringe bil, er du velkommen til at kontakte kursusleder Chrsitina (30727561), som vil se, om der findes en løsning.

Sikkerhed på vandet

Da det er Vesterhavet vi har at gøre med, er det afgørende, at alle deltagere efterlever følgende regler under kurset: 

 • Instruktørerne kender vejrudsigten, inden man går i vandet og foretager også en vurdering af, om vejret er af en sådan art, at det er nødvendigt at foretage ændringer i programmet. Dvs. at deltagerne må være beredte på at udvise fleksibilitet, hvis sådanne ændringer foretages.
 • Man skal kunne svømme minimum 50 meter for at deltage i kurset.
 • Man skal følge de instruktioner og sikkerhedsanvisninger, som instruktørerne giver.
 • Alle fartøjer og våddragter udleveres til kursisterne og er inklusiv i prisen.

NB: Kursusprogrammet, der foreligger, er med forbehold for ændringer/aflysninger, hvis vind og vejr kræver det.

Anmeldelser

En familieoplevelse, der giver minder for livet

Vi er en familie på tre – to voksne og vores datter, som var 12 år, da vi var afsted.

Højskolen var den perfekte kombination af samvær med andre familier og aktiviteter både til vands og til land tilsat ægte højskoleånd med fællessang, bålaften og folkedans. Og så får man en grundig indføring i Thy fra både kursuslederne, der gav historieundervisning på morgensamlingen og fra de lokale, som var en del af programmet.

Man kommer hurtigt i snak med de andre og børnene finder sammen og de voksne snakker på kryds og tværs. Der blev igangsat fodboldkampe og brætspil for børn og voksne og for især de voksne kvinder var de hyggelige eftermiddagstimer med yoga eller massage dejlige stillestunder. I løbet af ugen drillede vejret med stærk blæst – for stærk til paddleboard. Og de fleste kursister ville gerne på vandet så meget som muligt. 

Med en stor indsats fra kursuslederne blev der rykket rundt på programmet, så alle familier kunne få deres ønsker til aktiviteter opfyldt på de sidste dage af kurset. Også land-aktiviteterne blev løbende tilpasset kursisternes ønsker, så der både var morgenløb med morgendukkert, mountainbike og vandretur i smukke nationalpark Thy med lokal guide.

 Den sidste aften, da vi var blevet godt sammentømret, var der festmenu med bobler og selvindsamlede østers, folkedans og teaterforestilling (med os selv i rollerne). Vi tog hjem med godt brugte grinemuskler, varme hjerter, gode minder og en stor lyst til at booke et højskoleophold igen til næste sommer. Og som sidegevinst har vi fået teknikken på plads, så vi kan stå bedre og mere sikkert på vores eget paddleboard.

Familien Graabech Olesen
Haslev 

Nærvær og naturoplevelser

Jo (41), Bjørn (43), Thea (16), Kristoffer (15) og Marius (9) Højskolelivet var ganske uprøvet for os, da vi i sommer brugte en uge på familiehøjskole i Thy. Det blev en mindeværdig oplevelse for hele familien og en ferie vi gerne vil gentage. Dygtige instruktører gjorde os fortrolige (og ellevilde) med bølgesurf og paddleboard trods stærk vind og meterhøje bølger. Med fodbold, yoga, morgenløb, snobrød, østers- og ravsafari var der aktiviteter for hele familien.

Naturen omkring Agger er storslået og er ideel til løbeture eller små udflugter, og vi fik fin vejledning af Christina. Stemningen var familiær og der var rigelig plads til individuelle hensyn i planlægningen. Vi fik lækker, veltillavet og rigelig mad hele ugen og især eftermiddags hyggen i spisesalen var et hit når familien kom trætte (og sultne) hjem fra vandet. Vores bedste anbefalinger til familiehøjskolen i Thy

Familien Bønding Andreasen 
Viborg

Familiesurf højskolen var et hit

Da vi drog på familiehøjskole i Agger, havde vi ikke tidligere været på højskole og havde heller ikke nogen erfaring med surf, men det der tiltalte os var, at kunne tage afsted som familie og lave noget aktivt sammen.

Ophold levede fuldt op til vores forventninger. Vi prøvede både bølgesurf, stand-up-paddel og sit-on-top kajak. Vi synes specielt at bølgesurf var sjovt og og var ret stolte da det lykkedes os at blive stående på brættet, en kæmpe tak til de dygtige instruktører. Derudover var vi på hhhv. mountainbiketur og vandretur i Nationalparken. Der var virkelig smukt.

Når vi var hjemme på Højskolen fandt børnene hurtig et fællesskab med bordtennis, billard, brætspil og forskellige aktiviteter i gymnastiksalen.

Andre gange var der mere organiseret leg for alle eks. Ultimate (frisbee), fodboldkamp eller rundbold. Vi voksne nød den afslappede atmosfære, fællesskabet og den positive stemning. Der var også tilbud som yoga, morgengymnastik mm. og hver aften fremtryllede kokken fantastisk mad.

Vores søn på 10 år nød noget specielt den frihed der var til selv at vælge aktivitet og samvær. Det var en rigtig god oplevelse for os alle og det er et ophold vi stærkt kan anbefale andre familier.

Familien Nørremark Jørgensen
Ganløse

Surfhøjskole - rammen om en fantastisk familieferie

Sommeren 2020 valgte vi, mor, far, søn (15år) og datter (12år) at tage på familie surfhøjskole i Agger. Ingen af os havde tidligere surfet før, men opholdet var på alle måder mere fantastisk, end vi havde turde håbe på. Vi mødte en masse skønne familier, der alle var klar til at møde nye mennesker og nye udfordringer. Højskolens leder Christina Nordentoft er en skøn kvinde med et kæmpe overskud, overblik og sans for at give alle en uforglemmelig oplevelse, og samtidig havde hun samlet en fantastisk gruppe af hjælpere samt surf instruktører i verdensklasse. Vi følte os i gode og trygge hænder hele ugen selv i Vesterhavets vilde bølger. Vi nød at være sammen hele familien på en aktiv ferie.

Vi var i vandet i hold men altid hele familien samlet, hvilket var et kæmpe plus og gav os en fællesskabsfølelse, der var helt unik. På højskolen boede vi i små lejligheder alle med den smukkeste udsigt over Thy nationalpark som indbød til vandre, cykel og løbeture og børnene hyggede sig på tværs af familier, alder og køn og brugte meget tid i gymnastiksalen eller med brætspil i opholdsstuen. Alle i familien var enige om, at det var den uforglemmelig ferie, som vi håber flere vil springe ud i.

Familien Thykjær
Vejle

Om instruktørerne:


Christina Nordentoft

Christina er kursusleder. Hun er opvokset i Thy og har læst idrært og historie og arbejder i dag som gymnasielærer i København. Christina elsker naturen i Thy med højt til himlen og åbne vidder. Hun sætter særligt pris på de muligheder der er for både vandsports- og landaktiviteter i Cold Hawaii området. Hun ror selv havkajak, SUP, løber og vandrer.  Christina vil stå for morgensang, morgenmotion, yoga, massage, improteater, kano/kajak sejlads og vandre- og cykelturene i Nationalpark Thy.

Jan Yde


Jan Yde Poulsen

Jan er leder af surfaktiviteterne på kurset, og kuristerne er i de bedste hænder, når de skal prøve kræfter med brættet i bølgerne under Jans kyndige vejledning.  Han er opvokset i Thy og har en Ph.D. i evolutionsbiologi. Jan har været ude at opleve verden og har bl.a. boet i Norge, Californien og Australien, hvor han startede sin surfkarriere. Udover surfing har Jan en bred interesse for kystliv og særlig stor viden om fiskeri og naturen i Thy, især fugle og dyrelivet på Agger Tange. Jan vendte tilbage til Thy i 2016 og startede virksomheden Surf & Events, der nu samarbejder med CoolThy og Annas Højskole.

Helena


Helena Ruiz-Molsgaard

Helena er aktivitetsleder på højskolen. Helena er oprindelig “kjøwenhavner”, men har forelsket sig i naturen i Thy og surfing, som hun prøvede første gang sidste år. Helena elsker både at dyrke og undervise i forskellige sportgrene og vandsport er ingen undtagelse. I øjeblikket læser hun idræt og arbejder derudover som svømmetræner, livredder og gymnasielærer. Helena har stor erfaring med at undervise børn og unge på sommercamps både i Danmark og Colombia. På kurset vil I møde Helena til morgensang, morgenmotion, kanosejlads/kajaksejlads, beach volley, ultimate, fodbold osv.


Jakob Skou

Jakob Skou er aktivitetsleder på højskolen. Jakob har læst idræt og har en forkærlighed for alle former for sport. Jakob er aktiv i det københavnske foreningsliv både som instruktør i et udendørs træningsfællesskab, TrainOut, og som fodboldtræner for børn i lokalområdet. Desuden har Jakob erfaringer fra sit arbejde med at arrangere sommerlejre for de københavnske skolebørn i deres sommerferie. På kurset vil I møde Jakob til morgenmotion, kajak/kanosejlads, fodbold, ultimate, akroyoga osv.

Unnamed

Vil du vide mere eller tilmelde dig et ophold

Tøv ikke med at kontakte os, ved spørgsmål eller lignende.

CoolThy
v/Christina Nordentoft
Bedfordvej 8
2300 København S
Tlf. 23444180
cn@coolthy.dk

CVR: 31 44 76 58
SE: 41 77 90 63

Medlem af rejsegarantifonden 1938

Send mail